Tiny House Lisse: Initiatief groepen

Tiny House Lisse: Initiatief groepen…


Het was een inspirerende maar ook een rommelige avond tijdens de bijeenkomst voor belangstellende van tiny houses in Lisse. De Gemeente wilde het stokje overdragen naar de initiatief groepen. Maar het was voor de aanwezige nog te onduidelijk hoe hiermee te beginnen.

Het is lastig om duidelijkheid te scheppen met zoveel verschillende ideeën en de beperkte informatie. Maar wat mij betreft is dit niet de verantwoordelijkheid van de Gemeente. Ze hebben naar mijn idee al veel gedaan om dit project van de grond af te krijgen. Het is gewoon lastig om zo’n nieuw en groot project vorm te geven.

 

Duidelijkheid scheppen?


Veel discussiëren en ideeën uitwisselen zou een mogelijke optie zijn om samen tot een duidelijker beeld te komen. Maar dit is erg lastig met een grote groep. Daarom is het misschien verstandig om op te splitsen in groepen van max 10 personen zodat samen komen en discussiëren makkelijker gaat.

Het is natuurlijk leuk en efficiënt als je in een groep zit waar je dezelfde waardes mee deelt.

Dit betekent wat mij betreft niet dat deze groepen volledig gescheiden en onafhankelijk verder gaan. Het lijkt me slim om alsnog een overkoepelend bestuur te hebben om gemeenschappelijke belangen te vertegenwoordigen. Wellicht komen we uiteindelijk samen tot een groot Tiny House buurt met verschillende wijken van verschillende initiatief groepen.

Maar door met deze groepen alvast van start te gaan en wat concreter aan de slag te gaan, komen we problemen tegen. Deze problemen kunnen we dan concreet opschrijven en oplossingen voor verzinnen. Deze oplossingen kunnen we vervolgens met andere initiatief groepen delen en van elkaar leren. Zo doende komen we steeds een stapje verder.

Veel van deze problemen zullen ook gemeenschappelijke problemen zijn. Dus zullen we goed samen moeten werken om gemeenschappelijke oplossingen te vinden.

Dit is slechts mijn persoonlijke visie op de kwestie. Als je zelf een goed plan hebt dan nodig ik je uit om dit te delen en initiatief te nemen om dit te verwezenlijken.

Ik heb hier een forum online gezet waar we eventueel beter kunnen communiceren. Dit is in overleg volledig aanpasbaar. Andere suggesties voor communicatie middelen of een middel van organiseren zijn ook hartstikke welkom! 

De eerst volgende stap


De volgende stap lijkt mij het organiseren van de initiatief groepen. De manier waarop gaan we nog over nadenken. Mike, Sannes, Youri, Bas en ik (Koen) willen graag 27 Juni samen komen om te bespreken hoe we deze groepen het beste kunnen vormen.
 
 

Ideeën voor het vormen van initiatief groepen.


Een aantal ideeën hierover zijn het vormen van initiatief groepen op basis van kernwaarden. Kleinere groepen mensen met dezelfde waarden die samen vorm kunnen geven aan hun visie.

  • We kunnen dit doen door een enquête te houden via de mail. En op deze manier mensen met dezelfde kernwaardes met elkaar verbinden.

  • Of een ander idee van mij was om gewoon groepen te maken. Ik heb op het forum bijvoorbeeld al een topic gemaakt voor initiatief groep de groene kikker. Hierin heb ik kort mijn waardes en visie uitgelegd. Mensen die zich hierin kunnen vinden mogen dan lid worden van deze initiatief groep. Mensen die zich hier niet in kunnen vinden maken dan zelf een groep aan. Het nadeel hiervan is denk ik dat lang niet iedereen zich thuis voelt op dit platform.

  • Weer een heel ander idee dat ik had is dat iedereen zijn of haar persoonlijke visie uitwerkt. Dit leggen we dan allemaal op tafel en gaan we allemaal individueel af. Zo kunnen we veel van elkaar leren en we kunnen gelijkstemden vinden. Eventueel is het dan ook een idee om te stemmen en de top 3 projecten uit te werken.

Dit laatste idee vind ik eigenlijk het leukste tot nu toe omdat hier waarschijnlijk heel veel inspiratie uit zal komen. Als iedereen gaat nadenken en sparren dan komen er allerlei leuke ideeën en visualisaties die andere weer inspireren. Het lijkt me de beste optie om dingen in beweging te krijgen.

Maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het moeilijk vinden om een plan uit te werken terwijl er nog veel variabelen ontbreken. Zoals locatie etc.

Klik hier om je te registreren voor het Forum